ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА - НЕДЕЉА ТРЕШЊИНОГ ЦВЕТА


Да ли сте имали прилике да видите како изгледају зоре у Јапану ових дана? Јутро у Камакури, сцене трешњиног цвет од којих заиста застаје дах. Аутор је сјајан човек, наш пријатељ, уметник и професионални фотограф Масаки Накамура.

Недељу уживања у трешњином цвету настављамо фотографијама из најспектакуларнијег јапанског дворца ХИМЕЂИ. Саграђен је у 15. веку и представља национално благо Јапана и део светске културне баштине. Због свог елегантног, белог изгледа, познат је и као дворац Беле чапље. Дворац Химеђи је веома популарно место за посматрање трешње током кратке сезоне цветања која обично пада почетком априла.
Фотографије је послао велики пријатељ Ханамија Шунсуке Коисо

Недеља трешњиног цвета

Студенткиња Теодора Попов из Вршца, која се тренутно налази на постдипломским студијама у Јапану, шаље нам данашње фотографије из Токија

Мори башта је једно од најпопуларнијих места за ханами празник у Токију. Саграђена у традиционалном стилу, башта се истиче међу високим и модерним зградама Роппонги Хиллс комплекса. Башта је такође осветљења, па посетиоци могу да уживају и у ноћном ханамију (познатом као јозакура)